Huidtherapie Regio Tilburg

Vergoedingen

De huidtherapeuten van Huidtherapie Regio Tilburg zijn direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons terecht kunt. Als u echter gebruikt wilt maken van de vergoedingen voor huidtherapie vanuit verzekering, dient u nog wel een verwijzing aan uw huisarts of specialist te vragen.

Neem contact op

Vergoedingen

Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk. De hoogte van de vergoeding verschilt bij iedere zorgverzekeraar. Of de behandeling wordt vergoed, hangt af van de polis van uw ziektekostenverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u infomeren op welke vergoeding u recht heeft.

Hoeveel behandelingen worden er vergoed?

Bij chronische oedeemtherapie en littekentherapie worden de 1e 20 behandelingen uit de aanvullende zorgverzekering vergoed of komen geheel of gedeeltelijk voor eigen rekening. Vanaf de 21e behandeling wordt chronische oedeem- en littekentherapie uit de basisverzekering vergoed.

Behandelingen die uit de basisverzekering vergoed worden, gaan wel eerst van het eigen risico af. Dit betreft de volgende behandelingen:

  • Oedeemtherapie met een chronische indicatie
  • Littekentherapie met een chronische indicatie
  • Therapeutisch elastische steunkousen aanmeten

Over behandelingen die uit de aanvullende zorgverzekering vergoed worden, betaalt u niet van het eigen risico. Dit betreft de volgende behandelingen:

  • Acnetherapie
  • Camouflagetherapie
  • Elektrisch ontharen en IPL-ontharen
  • Oedeemtherapie zonder een chronische indicatie
  • Littekentherapie zonder een chronische indicatie

Verwijzing

Om een vergoeding te krijgen voor de behandelingen uit de basisverzekering is er wel een verwijzing nodig van een arts/ medisch specialist. Wij werken in nauw overleg samen met uw arts of medisch specialist en houden hem of haar op de hoogte van de voortgang en behaalde resultaten.

Zorgverzekeraars

Via de volgende link ziet u de vergoedingsoverzichten van alle huidbehandelingen van 2018

Independer

In onderstaand overzicht vindt u enkele websites van zorgverzekeraars met daarbij een directe verwijzing naar de vergoedingenpagina van de desbetreffende zorgverzekeraar.